Tallipaikka - verkkosivun koti

Kirjoittanut Esa Lappalainen, 1717/0202/20202020

Internet ei oikeasti ole paikka, vaan yhteys. Kaikki mitä internetissä on, on oikeasti vain jonkun toisen tietokoneella - yleensä palvelintietokoneella jonka ainoa tarkoitus on toimittaa sisältöä varastosta. Sisällön säilöntä ja toimitus kuluttaa sähköä ja muita resursseja - sen takia verkkosivujen ylläpidolla on normaalisti jonkinlainen kuukausimaksu. Kaikki tietokoneet ja verkkoyhteydet ei myöskään ole samanlaisia - ei kotitalouksissa eikä myöskään palvelinhuoneissa.

Hyvä koti verkkosivulle

Ensimmäinen keskustelunaihe vertaillessa verkkosivujen ylläpitopaikkoja (vaikkapa webhotelleja) on kuukausihinta, koska se konkreettisimmin näkyy suoraan lompakossa. Sille ei kuitenkaan pidä antaa liikaa painoarvoa ominaisuuksiin nähden. Ei autoakaan hankkiessa ensimmäisenä ominaisuuksista piittaamatta napata sitä halvinta mahdollista. Autoissa ne muut ominaisuudet vaan näkyy konkreettisemmin ja isot viat (kuten irti revennyt katto, tai räjähtämispisteessä kitkuttava moottori) on paljon helpompi huomata. Halvoissa webhotelleissa olevat isot viat saattavat tulla esille vasta kun jotain todella ikävää on jo tapahtunut.

Mitä yhteistä on autolla, kiinteistöllä ja verkkosivun palvelinpaikalla? Huono valinta hankintavaiheessa voi johtaa karvaaseen pettymykseen.

Ei kiinteistökään valita pelkän hinnan perusteella kivijalkakauppaa pystyttäessä. Kiinteistön kunto arvioidaan, sijaintiin kiinnitetään huomiota, ja pohditaan tarkkaan mitkä kaikki seikat saattavat vaikuttaa asiakasvirtaan. Oma veikkaukseni on että ainoa syy miksi samaa toimivaa logiikkaa ei aina seurata verkkosivujen kohdalla, on ymmärtämättömyys verkkosivujen toiminnasta ja merkityksestä.

Ulos matrixista - digijargonista kansankielelle

Verkkotallissa meidän näkemys on, että jos asiakas ei ymmärrä mistä puhutaan, meidän täytyy oppia lisää ja selittää asiat selkeämmin. Jos verkkomaailman termit ovat asiakkaalle tutumpia, niin tietysti käytetään vakiintuneita käsitteitä ja lyhenteitä, mutta se on enemmän poikkeus kuin sääntö.

Meillä puhutaan tallipaikasta, verkkosivusta, verkkokaupasta ja löydettävyydestä. Meillä autetaan parantamaan verkkosivujen asiakasvirtaa ja luodaan selkeitä mainoskampanjoita verkkomaailmaan.

Verkkotallin tallipaikka tarjoaa turvallisen, tehokkaan ja toimintavarman kodin verkkosivulle tai verkkokaupalle. Talliasiakas saa halutessaan rakentaa itse oman sivustonsa, mutta Verkkotalli tarjoaa Verkkotallin verkkosivuasiakkaille aina tallipaikan puoleen hintaan sillä perusteella että meidän ammattiosaamisella verkkosivusta tulee lähes poikkeuksetta sen verran kevyempi ja ketterämpi että se vie myös paljon vähemmän tilaa ja verkkoliikennekaistaa että sen ylläpito tulee meillekin halvemmaksi.

Jos jotain jäi mainitsematta, tai haluaisit kuulla lisää tallipaikoista, tai verkkopalvelinten toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

envelopepushpin linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram