Miksi Google-mainonta?

Kirjoittanut Aaron Siljander, 0202/0404/20202020

Google-mainonta tarkoittaa Googlen mainostyökaluilla (Google Ads) tehtyjen mainosten näyttämistä Google-verkostossa. Googlessa mainostamalla voit tavoittaa tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneet ihmiset oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Google-verkosto kattaa kaikki paikat, joissa mainoksiasi voidaan näyttää, mukaan lukien Googlen sivustot, Googlen kumppanien verkkosivustot sekä muut sijoittelut, kuten mobiilisovellukset.
(Google 2020)

Kohdentaminen

Kohdistamalla mainokset oikein voimme tavoittaa juuri ne henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita tuotteistamme tai palveluistamme ja näyttää heille oikeanlaisia mainoksia. Google-mainontaa pystymme kohdentamaan mainoksia seuraavilla tavoilla:

  • Avainsanat: Tarjontaasi liittyviä sanoja tai ilmauksia, jotka toimivat mainoksen näkymisen laukaisijana. Mainokset näkyvät, kun asiakas tekee hakuja asettamillamme hakusanoilla, tai vierailee hakusanoihin liittyvillä sivustoilla.
  • Ikä, sijainti ja kieli: Voimme valita asiakkaidemme iän, maantieteellisen sijainnin sekä kielen. Esimerkiksi tamperelainen suomea puhuva 25-35-vuotias henkilö.
  • Päivä, kellonaika ja näyttötiheys: Valitaan päivä ja kellonaika, jolloin haluamme mainoksemme näkyvän. Näyttötiheydellä tarkoitetaan sitä, kuinka monta kertaa mainosta näytetään yhdelle käyttäjälle.
  • Mainoksen sijainti: Määritetään mainostemme näkyvyys Google-verkostossa.
  • Laitteet: Mainokset voivat näkyä kaikentyyppisillä laitteilla. Voimme tarkentaa sitä, millä laitteilla mainoksemme näkyvät ja milloin.

Mainonnan budjetti on helposti asetettavissa ja muokattavissa eikä vähimmäissummaa ole. Sen sijaan voimme määrittää enimmäissumman, jonka haluamme käyttää päivässä. Hintaa mainokselle tulee ainoastaan silloin, kun joku klikkaa mainostamme. Toisin kuin Facebookissa mainostaessa, meidän ei tarvitse maksaa siitä, että joku näkee mainoksemme.

Aina kun joku klikkaa mainosta, siitä jää tieto. Tämä helpottaa mainoskampanjoiden seuraamista huomattavasti. Mainostyökalun yleisnäkymässä näemme klikkausten määrän – kuinka moni on nähnyt mainoksemme ja kuinka moni kävijä on konvertoitunut eli suorittanut meille tärkeän tapahtuman, esimerkiksi oston.

Google-mainonta ja verkkokauppa

Verkkokauppaa mainostaessa on mahdollista käyttää dynaamisia tuotemainoksia (DPA = dynamic product ads). Tämän tyyppiset mainokset ovat mahdollista uudelleenkohdentaa asiakkaille, jotka esimerkiksi katsovat jotakin tuotetta verkkokaupassa, mutta eivät osta sitä. Tällöin mainos halutusta tuotteesta seuraa käyttäjää Google-verkostossa.

Google-mainontaa ei opi tuosta noin vain ja se muuttuu lähes koko ajan. Kaiken uuden oppiminen vie aikaa, kokeiluja sekä epäonnistumista. Yrittäjän ei kannata aina tehdä kaikkea itse. Markkinoinnin ulkoistaminen säästää aikaa ja rahaa, vapauttaen yrittäjän keskittymään olennaiseen – yrityksen pyörittämiseen. Markkinoinnin ammattilainen tulkkaa vaikeaselkoiset kohdat ja auttaa kasvattamaan liiketoimintaasi.

Verkkotalli

Miksi valita Verkkotalli?

Yrittäjänä tottakai haluat tietää, mitä mainosbudjetillasi oikeasti tehdään. Tämän takia on tärkeää, että ulkoistaessasi markkinointia valitset tekijän tarkkaan. Me Verkkotallissa lähdemme liikkeelle aina siitä, että prosessi on mahdollisimman läpinäkyvä ja teemme esimerkiksi mainoskampanjat aina asiakkaan Google Ads -tilin kautta, jotta asiakas voi halutessaan seurata kampanjan etenemistä reaaliajassa.

envelopepushpin linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram