Tärkeimmät sekunnit verkkosivuilla ovat ne ensimmäiset

Kirjoittanut Jimi Hautamäki, 3030/0303/20202020

Ensivaikutelma verkkosivulla on yhtä tärkeä kuin kävelisi kadulla kivijalkakauppaan sisään. Jo ensimmäisellä vilkaisulla luodaan vaikutelma yrityksen laadusta ja siitä haluaako asiakas viipyä liikkeessä.

Kuvitellaan tilanne, jossa vanhassa kodinkoneliikkeessä ikkunassa on vanhat kulahtaneet teippaukset, tila on sisältä hämärä ja kolkko ja kassa on hankalassa paikassa ja huonosti löydettävissä. Vaikuttavatko tällaiset aspektit myyntiin a) positiivisesti b) negatiivisesti.

Tein itse ja säästin.

Tämä asia on suoraan verrannollinen verkkosivuihin ja niiden visuaaliseen ilmeeseen. Huonolaatuiset kuvat, huonosti valitut mainoslauseet ja toimimattomat linkit hylkivät väkisinkin vierailijaa. Kaikki nämä ovat asioita, jotka saattavat vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen tai mielikuvaan yrityksen laadusta.

Verkkosivut joissa parantamisen varaa

VS

Hyvät verkkosivut

Jos sinä hyvä lukija olet yrittäjä tai omistat verkkosivut, niin haastan sinut käymään omilla verkkosivuilla NYT!

Laatu kuuluu kaikille.

Ero näiden esimerkkisivujen välillä ei ole rakennusmielessä suuri, joten myös sinulla on mahdollisuus saada vaikuttavat sivut. Hinta ei aina määritä lopputulosta, vaan tärkeintä on valita sivujen rakentaja huolella. Vain sinä päätät haluatko yrityksesi kuuluvan ensimmäiseen tein itse ja säästin -sivuun vai jälkimmäiseen laatua uhkuvaan sivuun. Oli toimialana sitten lämpöpumppujen asennus tai kuulalaakereiden maahantuonti, laadukkaat verkkosivut tukevat aina asiakaskokemusta ja ovat osana profiiliasi kilpailijoiden joukossa.

"Ei meidän tarvitse näkyä verkossa"

Usein kuultu fraasi varsinkin aloilla, jotka eivät ole mediaseksikkäitä. Monet tahot kuittaavat verkkosivujen tarjoukset sanomalla, että saavat asiakkaat kasvotusten tai alihankkijoiden kautta. Tämä on varmasti totta, mutta ei poista sitä faktaa, etteikö tuleva tai entinen asiakas vierailisi verkkosivuilla, joko etsimässä yhteystietoja tai vilkaisemassa tarjottavia palveluita.

VS

Tässä esimerkki kahdesta saman alan yrityksen verkkosivusta, jotka toimivat samalla alueella. Kumpi yritys vaikuttaa laadukkaammalta ja lähestyttävämmältä.

Haluatko saada tarjouksen?

Olisiko aika päivittää sinunkin sivut? Kyllä, juuri ne jotka tehtiin aikoinaan kun yritys perustettiin. Me autamme mielellämme!

envelopepushpin linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram